Markalar Dijitalde Varolmak Zorunda!

Markalar Dijitalde Varolmak Zorunda!

 

Dijitalin en önemli artılarından biri Google Analytics gibi analiz araçları ile reklam ya da pazarlama kampanyanızın sonuçlarını net bir şekilde görebilmenizdir. Bu tarz analiz araçları ile reklamınızı kaç kişinin gördüğünü , insanların sitenizde ne kadar kaldığı gibi önemli detaylara ulaşabilirsiniz. Bu sayede reklamınız hakkında önemli analizler yapabilir kampanyanızın başarısını ölçebilirsiniz.
Dijitalin diğer bir artısı ise (arama motoru optimizasyonu) SEO ve (arama motoru pazarlaması) SEM sayesinde eğer kaliteli bir reklamınız ve dolu bir içeriğiniz varsa hedef kitlenin size ulaşması sağlanıyor. Artık markalar reklam hizmeti alırken aynı zamanda arama motorunda da öne çıkmak istiyorlar.


Dijital için diğer önemli bir konu ise sosyal medya araçlarının etkin kullanımı ve bunlar aracılığıyla müşteriyle bire bir etkileşime geçmedir. Özellikle ‘’Twitter’’ gibi sosyal medya araçları hukukun bile gidişatını etkilediği için markalar içinde oldukça önemli bir yer kaplamaktadırlar. Belirli kampanyalar ve içerikler ile beraber insanlar markalar ile bire bir iletişime geçme şansı tanıdı bu sayede markaların sosyal medyaya verdikleri önem giderek arttı.


Doğru pazarlama ve hedef kitleye en etkin şekilde ulaşmak için markaların dijitalde varlıklarını sürdürmeleri lazım. Köklü firmaların bile dijital pazarlama için harcamaları oldukça artmışken markaların günümüz dünyasına ayak uydurmaları gerekmektedir.