Grafik Tasarım ve Dijital Medyada İddialı Bir Görünüm Nasıl Elde Edilir?

     

Yalın olmak çok önemli bir görünüm kazandırır. Bütün başarılı tasarımlar bu yalınlık özelliğinden dolayı başarılılar. Çünkü insanların dikkatini sade, yalın tasarımlar çekiyor. Abartılı ve kalabalık tasarımlar göz yormakla beraber insanların dikkatini dağıtabilir ve odaklanılması gereken materyalden insanları uzaklaştırabilir.

Bir diğer öge de tasarımdaki kullandığınız oranlardır. İdeal ölçüleri kullanmak sizi tek düze bir tasarıma değil iyi bir tasarıma ulaştırır. Tasarımlarınızı farklı yerlerde kullansanız dahi boyutları değiştirildiğinde de ideal ölçülerin boyutlarının bozulmaması hedeflenmelidir.

Yukarıda yalın olmaktan bahsederken üçüncü bir detay olarak da renklere dikkat edilmelidir. Çok fazla renk kullanmak sizin tasarımınızın önüne geçebilir. Doğru renk kullanarak müşterinizin vermek istediği mesaj ve duyguyu karşı tarafa iletmeniz daha kolaylaşacaktır. Tasarımda az ve doğru renkler kullanılmalıdır.

.     

Tasarımınızda en çok dikkat çekecek öğelerden biri de yazı tipidir. Ancak dikkat çekmesi için doğru kullanımdan uzak, ihtişamlı bir yazı tipi kimse okuyamadıktan sonra işlevini yerine getiremez. En iyi seçenek kolay okunabilir ve Türkçe karakterlere sahip bir yazı tipi seçilmelidir.

Tasarımınızın sizi yansıtması için dikkat edilmesi gereken bir diğer öge kişiselleştirilmiş olmasıdır. Kendine özgün bir tasarım temsil ettiği şeyin açıkça anlaşılmasını sağlar ve benzerlerinden kolay ayırt edilebilmelidir. Bu yüzden kendine özgün olmalı ve diğer tasarımlardan farkını hissettirebilmelidir. Diğer tasarımlara benzediğinde aynı hedef kitleye hitap eden diğer tasarımcılardan farkınız kalmaz ve böylelikle müşterinizi özel hissettiremezsiniz. Kaliteli ve ayırt edici bir tasarım için özgünlük kullanılmalıdır.

Son olarak tasarımınızın sektöre uygun olması lazım. Özgünlük ararken bu detay unutulabilir. Ancak benzer sektörlerdeki müşterileriniz için renk ve şablonların ortak olduğu gözlemlenebilir. Bu özgünlükle ayrı şeylerdir. Gözden kaçırılmamalıdır.